Vilka är vi?

Vi är två grabbar från Uppsala som heter Rikard & Toni. Vi är gamla på utsidan, men unga på insidan. Intresset för kläder har alltid funnits där, men att starta ett textiltryckeri är ju inget som varje klädnörd gör. Du undrar säkert varför? Jo, det är så att vi drivit företag i Uppsala under många år. Och varje gång vi beställt profilkläder till företaget så har vi funderat. Varför så långa leveranstider? Varför så svårt att få vettig hjälp? Måste det kosta så mycket? Alla dessa ständigt återkommande frågor fick oss att agera. Med hjälp av tryckjätten Ricoh så drog vi igång vårt eget tryckeri 2018. Och nu står vi här, med tischor upp till knäna och hoodies överallt. Och vi älskar varje sekund!

Vilken tryckmetod använder vi?

Metoden vi använder i vårt tryckeri kallas DTG (direct to garment). Det betyder något förenklat att färgen hamnar i tyget. Tänk dig en stor pappersskrivare, fast i detta fall utvecklad för att trycka på kläder. Resultaten blir naturliga och det är miljövänligare än andra tryckmetoder. Plaggen får också efter många tvättar en schysst vintage-look istället för att bli oanvändbara.

– Kläder och sånt

Om oss

Vi är två grabbar från Uppsala som heter Rikard & Toni. Vi är gamla på utsidan, men unga på insidan. Vi har ett stort intresse för kläder i alla dess former och har under många år drivit företag tillsammans. Med hjälp av tryckjätten Ricoh så drog vi igång vårt eget tryckeri 2018.